Sadece sayfa olarak basılacak ve cilt yapılmayacak olan baskılar için bu seçenek kullanılır.
Kapak kâğıdı ile birlikte iç baskıların özel bir tutkal ile kendine has bir teknik ile birleştirilmesine Amerikan Cilt denir.
İç baskıların önde ve arkada birer destek materyali ile beraber, sırt tarafından tel ya da pvc spiral ile birleştirildiği cilt tekniğine denir.
İç baskıların formalar halinde ayrılarak kendine özel bir zımba ile birleştirilmesi tekniğine denir.
Kâğıtların ikiye katlanıp sırt tarafından iplikle dikildikten sonra cilt yapılmasına iplik dikiş denilir.
Sert bir malzeme ile yapılan kapak bir malzeme ile sıvama tekniği ile kaplandığından Sıvama Sert Kapak denilmektedir.
Fasikül gibi baskılarda uygulanan tel dikişli cilt metodudur. Bu cilt seçeneğinde maliyet hesabına kapak ve selofon gibi detayları konulmaz, sadece tel dikiş bedeli hesaplanır.
Ebat, ölçüler demektir. Baskıda basılacak kitabın en ve boyu ebat olarak alınır, sırt kalınlığı ise ayrıca belirlenir.
Brüt ebat matbaa makinasına tabaka veya rulo olarak giren kağıdın kırpılmamış haline denir. Baskıdan sonra kağıt katlanıp fasikül haline getirildikten sonra ciltlenir ve kapak takılırken net ebatlara getirilmek üzere üç kenarından kırpılır. Dijital baskıda, yanyana iki nüsha basılan kağıtlar cilt öncesi ortadan ikiye ayrılır. Ardından cilt yapılır.
Baskılar kağıdın tek yüzüne yapılabildiği gibi iki yüze de olabilir.
Matbaada kağıt üzerine yapılacak baskılar çeşitli renklerde olabilir.
Kullanım dayanıklılığı istenilen ya da parlak görüntü istenen kapaklara genel olarak bir kaplama yapılır. Bazı durumlarda sayfalarda da bu kaplamalardan bazıları uygulanabilir. En bilinen kaplamalar Selofon ve Lak'tır.
Kitaplarda kapak ölçülerinin ayarlanması baskıda en çok sorun yaşanan parametrelerdendir. Kapak tasarımı yapılırken sırt bölgesi kâğıt kalınlığına göre ayarlanmalıdır.
Baskıda renk seçimi sonrasında siyah/beyaz yanında renkli baskılı sayfalar da varsa ya da tamamen renkli basılacaksa belirlenir ve sayfa sayıları buna göre girilir.